BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hier stond je het langst in de file op de Vlaamse snelwegen in 2018

De filezwaarte, de combinatie van filelengte en fileduur, is vorig jaar op de Vlaamse snelwegen afgenomen ten opzichte van het uitzonderlijke recordjaar 2017. Dat blijkt uit cijfers op de website van het Vlaams Verkeerscentrum. De ochtendspits was gemiddeld wat lichter, de avondspits bleef op hetzelfde niveau. De reden voor de afname zijn wellicht de drogere weersomstandigheden in 2018. Drukste punt was de Antwerpse ring tussen Borgerhout en Antwerpen-Oost, de grootste files stonden op de Brusselse ring.

9 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Roger Declercq,zeer kortzichtig,men vergeet vooral dat verplaatsingen naar 't werk een privè aangelegenheid is daarvoor heb je een forfait aftrek op je belasting-brief.Zolang overheid loonwagens betaald via aftrek bedrijfsonkosten veranderd er niks en korter bij werk wonen zal zeker niet bevorderd worden.Voor 50 jaar moest je ook op je werk geraken en hoe was je eigen probleem.Maar ik zie er al naar uit in 10 jaar ,wedden dat men zal moeten veranderen ,10000€ zet ik erop. jaar ,
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Inderdaad Koen, hoe gaan de mensen zich verplaatsen die nu een bedrijfsvoertuig hebben? Juist, ze gaan zelf een auto kopen of de auto die nu in de garage staat gebruiken. Resultaat: geen verandering.
  • Fonny Labie

    5 jaar geleden
    Raar dat E314 niet erbij staat elke dag van Bekkevoort tot E40. Kunnen ze dit ook eens doen voor secundaire wegen zodat we zien dat de Noord-Zuid die al 40jaar beloofd is echt wel noodzakelijk is.
  • Koen Verholen

    5 jaar geleden
    Raf Peeters: 7% zijn loonwagens. Loonwagens rijden gemiddeld 6000km meer per jaar dan een privewagen, studie OESO. Als je voldoende grijze cellen hebt, dan weet je dat bij afschaffing ervan gewoon privewagens in de plaats komen. Sommige populisten stellen het aan de bevolking zo voor dat de afschaffing ervan de oplossing voor alles is. Het gaat u meer loon geven, lagere belastingen, het klimaatprobleem oplossen en de files ook nog eens. Prietpraat.
  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    ze zijn het stuk tussen de E34/E17 en de Kennedy tunnel (richting Nederland) vergeten. Dat staat altijd dicht.