Marijke Groot
Volledig scherm
© Marijke Groot

“Ik wil geen medelijden. Ik wil hulp”: Marijke kroop al paar keer door oog van naald bij zelfmoordpoging

BuitenlandEen Nederlandse vrouw heeft een naar de keel grijpende oproep gedaan op Twitter om de ellenlange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg in haar land aan de kaak te stellen. Door haar verhaal te vertellen hoopt Marijke Groot dat ze eindelijk de hulp krijgt die ze zo hard nodig heeft. En snel. Want na enkele op het nippertje verijdelde pogingen om uit het leven te stappen, is ze bang dat het haar eens zal lukken. En eigenlijk wil ze helemaal niet dood.

6 reacties

  • Kris de Decker

    5 jaar geleden
    Buiten de wachtlijsten is er ook het probleem dat er een gebrek aan terugbetaling is. Psycholoog kost tussen de 55 en 70 euro enkel beperkt terugbetaald voor max 12 sessies psychiater 100 tot 120 euro wel grotendeels terug betaald
  • KRISTOFF JOOSENS

    5 jaar geleden
    Tomas, had een gebroken arm en ik moest ook 3 maand wachten op een specialist dus misschien snap je dat het in ons land erger word met de dag. Maar how maar...stress ja dat ik de topprioriteit!
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    In deze wereld sta je er alleen voor! Blijkbaar is dit nog niet bij iedereen doorgedrongen...
  • Bert Boone

    5 jaar geleden
    België niet veel beter. Mensen met PTSS worden zelfs van de mutualiteit gesmeten met verplichte werkhervatting ondanks het gevaar voor zichzelf en anderen !
  • Tom Hermans

    5 jaar geleden
    Voor iedereen met te weinig besef hiervan: beeld U in dat uw been gebroken is en ge moogt over 14 maand bij een dokter. Misschien snapt men het zo.