Adolf Hitler in 1939.
Volledig scherm
Adolf Hitler in 1939. © Photonews

27 Belgische nazi's krijgen nog altijd 'Hitler-pensioen’

75 jaar na WO II krijgen 22 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen uit Berlijn wegens ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid’. Dat is hen in 1941 zo gegarandeerd door Hitler zelf. De Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft deze namiddag een voorstel goedgekeurd waarin de Belgische regering gevraagd wordt dit probleem diplomatiek aan te pakken.

164 reacties

  • Herman VC

    5 jaar geleden
    Het enige dat mij bijblijft van deze historie : de duitse regering is vèèèèèèèèèèèèèèl guller voor zijn gepensioneerden dan de belgische !
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Indien het waar is waarom wil men die mensen dan een tweede keer straffen? Eerst hebben ze onterecht in de cel gezeten en nu wil men hun pensioen nog afnemen ook.
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    @Jos Burgers, dit moet men niet aangeven. Keuze: overschrijving of cheque. Dit is een Duitse aangelegenheid. België niets in te koeken. En nu is er hier ne flauwe plezante die dat na meer dan 70 jaar eens gaat aanklagen! En aan wie zouden die dat dan moeten terugbetalen? Aan Duitsland die daar niet om vragen, of aan de Belgische Regering die daar het recht niet toe hebben?
  • Jos Burgers

    5 jaar geleden
    Zouden die colleborators dit aangegeven hebben op hun belastingsbrief ?
  • Paul Jacobs

    5 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat men een bijkomend pensioen van 425 tot 1275 EUR per maand zou krijgen voor een prestatie van een paar jaar meer dan 70 jaar geleden? Kan gewoon niet.