Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst.
Volledig scherm
Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst. © Rutger Lievens, rv

OPINIE. Aalsters burgemeester D’Haese (N-VA) over commotie joodse praalwagen: “Ik weiger brave carnavalvierders te laten wegzetten als antisemieten”

Joodse organisaties reageren verbolgen op een carnavalswagen die zondag door de straten van Aalst trok. Ze vinden karikaturen van joden met een kromme neus en koffers geld anno 2019 niet kunnen, “carnaval of niet”. Ze dienden een klacht in bij Unia. Ook de Europese Commissie veroordeelde de praalwagen. Aalsters burgemeester en federaal parlementslid Christoph D’Haese (N-VA) reageert in een opiniestuk op de commotie.

39 reacties

  • louis reinquin

    5 jaar geleden
    Wat ik denk van de Aalsterse Burgemeester. Wel dat het iemand is tussen zijn volk en voor zijn volk. Een voorbeeld dat navolging verdient.
  • Jonathan Vereeken

    5 jaar geleden
    Niets dan steun voor alle carnavalisten #weirzenoilst.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Blijkbaar het verschil niet begrepen tussen lachen met individuen, symbolen, partijen, selecte groepen en het racistisch stigmatiseren van hele volkeren, Peter Amant. Het ene moet kunnen, het andere is verwerpelijk racisme dat in het verleden al tot veel ellende geleid heeft en kan niet en moet niet kunnen. Je kan lachen met een lelijk opgetutte vrouw. Maar alle vrouwen als geheel niet. Dat is het verschil tussen lompheid en seksisme.
  • Dieuwke Pama

    5 jaar geleden
    Moeten ze eens doen met ' islamitische' karikaturen... Dan krijgt de carnavalgroep ,direct de burgemeester en iedereen over hun nek ,als een bos vlooien. Die burgemeester mag van mij ontslagen worden. Dit zijn géén grapjes..Dit is anti semitisme. Niks geleerd van de WO2
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Waarom was voor deze praalwagen in feite het thema van 'geldgraaiende joden' gekozen? Ik kan me ook niet inbeelden dat het de bedoeling was om een antisemitsche boodschap te verkondigen, maar het is toch niet te verwonderen dat de joodse gemeenschap zich geschoffeerd zou kunnen voelen.