Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst.
Volledig scherm
Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst. © rv

Carnavalsgroep en burgemeester Aalst krijgen haatmails na spot met joden, Unesco noemt praalwagen “uiting van haat”

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en de carnavalsgroep ‘De Vismooil’n’ hebben de voorbije dagen heel wat haatmails gekregen omdat het thema van de praalwagen van de groep tijdens de jaarlijkse carnavalsstoet bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. De Vismooil’n paradeerde met een praalwagen met daarop karikaturale poppen van Joden, met grote haakneuzen, pijpenkrullen en een geldkist. Ondertussen veroordeelt ook de Unesco, de VN-organisatie die het carnaval van Aalst erkent als Cultureel Werelderfgoed, de wagen.

145 reacties

  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Carnaval is een achterlijk gedoe. Kan niet bevatten dat mensen beginnen te " janken" als het voorbij is. Is er echt niets meer te beleven dan dat???. Triestig gesteld dat dit in het leven werd gehouden.
  • Carlos Miguel

    5 jaar geleden
    Een blunder ja, maar niet met slechte bedoelingen. Ik kan het niet vatten dat dit zo escaleert en Europa er zich weer mee moet moeien. Zelf gemeende excuses worden door de klagers niet aanvaard, als je dan toch tolerantie predikt dan zou je dit beter ook zelf toepassen. Heel erg wat er in de geschiedenis is gebeurd, maar ik hoor ze graag eens hun medeleven betuigen aan alle Palestijnen die onderdukt worden in eigen land.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Enkelingen hebben van die praalwagen gebruik gemaakt om politieke doeleinden na te streven. Had Aalst een trado-burgemeester gehad dan was die wagen zo voorbij gereden.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    waar is de sense of humour, kan echt niets meer????
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    Diegenen die achter alles iets zoeken zijn het grootste “probleem”...
  1. Het kleinste café van België staat te koop: “Ooit stond er een paard aan de toog Hoegaarden te drinken”
    PREMIUM

    Het kleinste café van België staat te koop: “Ooit stond er een paard aan de toog Hoegaarden te drinken”

    Het kleinste café van het land staat momenteel in de etalage, in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De eigenaars willen het overlaten aan een nieuwe horeca-enthousiasteling, maar doen dat toch met gemengde gevoelens. “Vandaag zijn we een andere weg ingeslagen, maar onze tijd hier in ‘t Caféke was zonder meer de mooiste van ons leven. We hebben hier knotsgekke dingen beleefd.” Een greep uit de bijzondere bezoekers? Rijke mensen met een Bentley, verbroederende motards van motorbendes, een cocktailkampioen en de legendarische Buena Vista Social Club.
    Dilsen-Stokkem
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent