Volgens KLM sluit de manier van verkoop aan boord niet meer aan bij de huidige klantwensen.
Volledig scherm
Volgens KLM sluit de manier van verkoop aan boord niet meer aan bij de huidige klantwensen. © REUTERS

KLM stopt met verkoop taxfree-producten aan boord

ReizenDe Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM stopt definitief met de verkoop van taxfreeproducten aan boord van haar vliegtuigen. Op Europese vluchten gaat de verandering al vanaf juli in, vanaf begin 2020 geldt ze ook op intercontinentale reizen.

4 reacties

  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Taxfree??? Vroeger jaren geleden kon men taxfree kopen. De aangeboden producten waren een heel stuk goedkoper dan in de normale verkooppunten. Sedert een aantal jaren is er daarvan geen sprake meer de “tax” (is BTW) wordt evengoed gerekent als in de gewone verkooppunten. Dus het woord taxfree is bedrog !!!
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Eindelijk. Kan toch niet rendabel zijn en zo hebben de passagiers meer rust. Bovendien spreken de gezichten van de meeste stewards of stewardessen boekdelen dat ze dat tegen hin goesting doen . Overal afschaffen die boel . Geen hazn gaatcer rouwig om zijn. Bovendien zeker niet binnen eu goedkoop.
  • Ed De Heij

    5 jaar geleden
    Provisie op verkoop van deze producten was een wezenlijk onderdeel van hun salaris, echter de omzet was de afgelopen jaren sterk terug gelopen.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Goede zaak! Stewards zijn geen verkopers en hebben belangrijkere taken aan boord. Ook zijn vliegtuigen geen winkels die zijn er genoeg op de luchthaven zelf!