© Imgrum (Henk Willems)

© Imgrum (Henk Willems)

© Imgrum (Henk Willems)

© Imgrum Henk Willems

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vlaming fotoshopt zichzelf 365 dagen lang om "spot te drijven met profielfoto's"

Iedereen zal er zich wel eens aan ergeren: mensen die aan de lopende band bijna perfecte foto's van zichzelf de wereld insturen via Facebook of Instagram. Afgaand op hun accounts hebben ze het perfecte leven. Gentenaar Henk Willems wilde met een ludieke actie dat beeld doorbreken: 365 dagen lang fotoshopte hij zichzelf in een actueel beeld, bij wijze van parodie.

MCe

"De spot te drijven is een groot woord, maar mensen lijken op Facebook of Instagram nooit op hoe ze er in het echt uitzien. Ze smijten er filters over en kiezen een goeie hoek. Het leek me wel grappig om dat zelf ook te gaan doen en in het extreme te trekken", legt Henk uit.

Of dat niet gigantisch veel tijd in beslag nam? "Ik ben grafisch vormgever en het kost me maar vijf tot tien minuutjes. Ik neem een selfie met mijn telefoon en bewerk hem dan even. Wanneer Trump nog eens een straffe uitspraak doet, is dat dankbaar materiaal. Soms ging het wat moeilijker en had ik minder inspiratie, maar uiteindelijk is het altijd wel gelukt", besluit hij.

Op zijn Imgrum-pagina kan je alle creaties bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer