Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Klimaatbeweging moet ‘neutrale zone’ aan parlement verlaten, maar zet actie nog altijd tot dinsdag voort: “Dit is een niet te missen moment”

BinnenlandDe actievoerders van ‘Occupy For Climate’ hebben hun protest moeten verplaatsen van de neutrale zone voor het federaal parlement naar een plek een honderdtal meter verderop. Sinds vanavond 18 uur hielden ze de Wetstraat bezet. De hele klimaatbeweging wilde zo de burgerlijke ongehoorzaamheid aanhouden tot politici instemmen met een grondwetswijziging waardoor de klimaatwet mogelijk wordt. “Ze staan op het punt die te begraven. Tot dinsdagavond kunnen ze nog van gedacht veranderen”, klinkt het. Aanvankelijk waren de actievoerders ook van plan om in tentjes in het Warandepark te overnachten, maar ook dat stootte op een njet van stad en politie.

52 reacties

  • Marc Steyaert

    5 jaar geleden
    De economie draait na jaren van crisis eindelijk goed en nu gaan di brossers eisen dat er dringende maatregelen genomen moeten worden, hopelijk, maken ze de economie ni terug kapot Marc Steyaert
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    Sinds wanneer is wildkamperen toegestaan ? Kan iemand daar een antwoordt op geven
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Pak die orde verstorers op en laat ze de rekening betalen van de ordediensten. Het waterkanon is ook een optie.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Woorden van een professor "Velen denken dat het klimaat dat we als mens kennen de normale toestand is. Miljarden jaren bewijzen echter dat we in een uitzonderlijke periode leven waarin leven mogelijk is. De normale toestand is een koude levenloze omgeving"
  • jos robben

    5 jaar geleden
    hoog tijd dat men die groene geestelijk bekrompen oproerkraaiers een trap onder hun achterste verkoopt