Direct naar artikelinhoud

WAAR?

Deze chef (35) van het gelijknamige restaurant in Gent verklapt de geheimen van zijn sterrenkeuken in zijn kookboek Vrijmoed. Vanaf 12 april in de winkel.

EET

Revue

Ik hou van plaatsen waar lekker gekookt wordt. En dan maakt het niet uit of dat in een sterrenzaak of een bistro is. Revue is een toffe tent in hartje Gent, op wandelafstand van mijn huis. In de zomer kun je daar ook gezellig tafelen op het terras aan het water.

Nederkouter 1, Gent

Den Zwarten Engel

Den Zwarten Engel is nog zo'n gemoedelijk eetcafé. De kaart wisselt vaak, maar als je geluk hebt, staat er kalfstong op het menu. Een goed getapte pint kun je hier wel altijd krijgen. Na het eten kun je hier ook ongestoord uren napraten.

Onderbossenaarstraat 7, Mullem

Brasserie Boulevard

Bij Boulevard ben ik nog nooit ontgoocheld geweest. Het is dan ook een brasserie op niveau. Maître Thomas en kok Sam voelen elkaar perfect aan. Er hangt een leuke schwung in de lucht.

Kortrijksesteenweg 175, Sint-Martens-Latem

DRINKT

Marimain

Bij mooi weer lijkt het of iedereen uit Gent op dit terras verzamelt. Ik kom hier al vijftien jaar. Ik kom dus altijd wel een bekende tegen. Het is ook een leuk plekje om een avondje stappen in te zetten.

Walpoortstraat 17, Gent

Café Gomez

Met de collega's van Vrijmoed blijven we graag napraten. Op vrijdagavond gaan we ook wel eens naar Café Gomez om de werkweek in stijl af te sluiten. Ik drink dan een frisse gin-tonic. Het is een gezellige zaak met een industrieel interieur. Er is ook een heel leuk terras.

Oude Beestenmarkt 4, Gent

De Vooruit

Inderdaad, ik ben een terrasmens. Ook op het terras van De Vooruit kan een blauwe Chimay ontzettend smaken. Het is een heerlijk plekje om bij te praten met vrienden. Tot op heden had ik weinig tijd om de concerten in De Vooruit zelf bij te wonen. Maar daar zou ik graag verandering in brengen!

Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

SHOPT

Van Cauwenberghe

Van Cauwenberghe is een binnenmarkt. Je kunt er fantastische ambachtelijke broden vinden. De stokbroden worden volgens een Frans procedé gemaakt. De kwaliteit is altijd consistent. Ik vind het ook leuk om gewoon wat rond te kuieren en naar de fijne eetwaren te turen.

Dendermondesteenweg 238, Destelbergen

Joost Arijs

Een sublieme macaron of praline haal ik gewoon bij mijn buurman en goede vriend Joost Arijs. Is er een probleem, dan ben ik er voor hem. En vice versa. We zien elkaar minstens twee keer per week en af en toe koken we zelfs samen. En dat gaan we blijven doen!

Vlaanderenstraat 24, Gent