© Tom Goyvaerts

Lommel United verrast Lierse en is eindelijk weg van laatste plaats

Lommel United heeft op het veld van Lierse met 0-2 gewonnen. Lierse had het overwicht, maar kreeg twee keer het deksel op de neus van Lommel. Met deze overwinning is Lommel eindelijk weg van de laatste plaats. De Pallieters mislopen door de nederlaag dan weer de eerste periodetitel uit handen. Trainer Walter Meeuws zat voor het eerst op de bank bij Lommel.

neac

Lierse was de ploeg die het initiatief nam, maar de Pallieters slaagden er niet in om het verschil te maken. Benson faalde oog in oog met doelman Bertrams. Yakubu kreeg nog een uitstekende schietkans, maar zag zijn poging in extremis nog geblokt. Aan de overkant kopte Gueroui net naast. Na de rust bleef Lierse op zoek gaan naar de goal en na tien minuten kon de bal op de stip. Lenaerts trok Benson neer, maar de ref zag er geen overtreding in. Enkele minuten later haalde Benson uit, maar hij trof de paal. Van Meir gooide verse krachten in de strijd, maar Lierse kreeg het deksel op de neus. De voorzet vanop links is perfect in de rug van de defensie, Bertjens heeft maar binnen te duwen.

Lierse zette alles op alles en De Belder zette Bertrams opnieuw aan het werk, maar die plooide niet. Opnieuw viel het doelpunt aan de overkant, Bertjens zette met zijn tweede van de avond Lierse schaakmat. Berben vond de aanvaller met een lange bal en die faalde niet. De thuisploeg was nu wel van slag, verder dan een grote kans voor Vinck kwam het niet meer. Door de nederlaag is Roeselare de nieuwe leider in de Proximus League. De West-Vlamingen kunnen volgende week de eerste periodetitel in de wacht slepen.