Direct naar artikelinhoud

Laat het zingen maar aan de meester

Bowie coveren? Voor de cast van Lazarus is het een zaak van vallen en opstaan. Gelukkig maken drie postume songs van Bowie zelf veel goed.

In de laatste rechte lijn naar de eeuwige exit bracht David Bowie met Blackstar een van zijn allerbeste platen uit. Helemaal aan het begin van die sessies blikte hij drie songs in, die nu op Lazarus verschijnen. Dat het niet om restjes gaat, merk je aan de ballad 'No Plan', waarin Bowie terugblikt: "All the things that are my life: My moods, my beliefs, my designs / Me alone / Nothing to regret."

Even meesterlijk klinkt de weerbarstige jazzrock van 'Killing a Little Time'. De melancholische pop van 'When I Met You' kruipt veel minder onder je huid, maar doet je toch reikhalzend uitkijken naar ander werk dat voorlopig nog in de kluizen stof vergaart.

Veel minder wild werden we van de studio-opnames die de cast van Lazarus maakte. De soundtrack van de jukeboxmusical die Ivo Van Hove mocht regisseren, is een vreemd beestje. Michael C. Hall (u bekend van Six Feet Under en Dexter) overtuigt als zanger, maar dat geldt niet voor Sophia Anne Caruso met haar beige timbre in 'No Plan' en 'Heroes'.

Naar verluidt kreeg de cast in de studio te horen dat Bowie was overleden. Hun emoties zou je kunnen horen, wordt je op het hart gedrukt. Nou, nee.