Direct naar artikelinhoud
YouTube

PewDiePie niet langer populairste YouTuber

Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie.Beeld YouTube

De bekende Zweedse influencer PewDiePie heeft niet langer het meeste aantal volgers op de populaire videosite YouTube. Hij verliest de kroon aan T Series, een Indiaas kanaal dat trailers van Bollywood-films en videoclips deelt.

PewDiePie, pseudoniem van Felix Kjellberg, was met miljoenen volgers jarenlang de populairste YouTuber. De Zweed maakte acht jaar geleden een eigen kanaal en raakte bekend door filmpjes over videogames en humoristische vlogs van zichzelf te maken. Onlangs rondde hij nog de kaap van 90 miljoen volgers, maar hij is nu voorbijgestoken door T-Series. 

Om de Indiërs te ‘feliciteren’, maakte Kjellberg een filmpje waarin hij op een cynische manier de draak steekt met zijn rivalen. Zo deelde hij een sneer uit naar het hoofd van T-Series, Bhushan Kamar, die in opspraak kwam wegens belastingontduiking. Ook liet PewDiePie zich nogal laatdunkend uit over de Indiase maatschappij: “India heeft YouTube ontdekt. (...) Misschien kunnen de advertenties (op YouTube, red.) de armoede in het land oplossen.”  

Bhushan Kamar vertelde aan BBC News dat hij zich niet veel aantrekt van PewDiePie. “Ik lig echt niet wakker van die zogenaamde race. Ik begrijp niet dat hij dit allemaal zo serieus neemt.”