Direct naar artikelinhoud

Doelpunt Mertens helpt Napoli niet

Napoli wist Dries Mertens eindelijk langer aan zich te binden, maar de tweede plek afsnoepen van AS Roma lukte niet. Ondanks doelpunt 28 van de Rode Duivel.

"AS Roma-Genoa: 2-2." Ook in minuut 79 riep de stadionspeaker van Sampdoria keurig de tussenstanden in de overige wedstrijden af. Het nieuws zorgde voor een glimlach op het gezicht van Dries Mertens (29). Door het gelijkspel van Roma was Napoli, dan al zeker van winst na vier prachtige doelpunten, op tien minuten van het einde virtueel tweede.

Maar in de slotseconden in het Stadio Olimpico sloeg AS Roma, met Radja Nainggolan in de basis, alsnog toe. Perotti zorgde voor de verlossende 3-2, waardoor uiteindelijk niet Napoli maar wel AS Roma rechtstreeks naar de poulefase van de Champions League mag. Napoli, dat het Sampdoria van Praet met 2-4 klopte, moet in de voorrondes aan de bak.

Dzeko topschutter

Aan Mertens lag het in elk geval niet. Nog maar eens was de Rode Duivel als diepste man efficiënt. Sampdoria-doelman Puggioni wilde anticiperen op een doorsteekpass, maar de bal belandde per toeval in de voeten van Mertens, die meteen de 0-1 binnenknalde in het lege doel. Voor de aanvaller was het al zijn zesde doelpunt in zijn laatste vier duels en zijn 28ste in de Serie A dit seizoen, maar die cijfers waren niet voldoende om de topschutterstitel te pakken. Weer was een Romein de boeman: Edin Dzeko scoorde één treffer meer.

En zeggen dat het weekend fantastisch begonnen was voor Mertens. Na meer dan een jaar onderhandelen vond hij een akkoord met Napoli om zijn contract, dat nog tot 2018 liep, met twee seizoenen te verlengen. In de nieuwe overeenkomst tot 2020 zou een loonsverhoging tot 4 miljoen euro per jaar zijn opgenomen, net als een transferclausule van minder dan 30 miljoen euro. Die geldt wel pas vanaf volgend seizoen. Dat betekent dat een vertrek deze zomer zo goed als uitgesloten is.