Direct naar artikelinhoud

Slaapverwekkend schouwspel

Zelden zo'n enerverende wedstrijd gezien als de halve finale tussen Nederland en Argentinië op dit WK. Wat een contrast met de match van dinsdag tussen Duitsland en Brazilië, waar er in het eerste half uur al meer doelpunten gemaakt waren dan we hier kansen zagen in 90 minuten. Aan balverlies en overtredingen geen gebrek, maar de keren dat een van beide ploegen echt dreigde en de doelman van de tegenstander in gevaar bracht, waren letterlijk op één hand te tellen. Robben en Messi kregen geen meter ruimte, en altijd zat er wel een verdediger tussen of was de laatste pass niet zuiver genoeg.

Spannend was het natuurlijk wel, want naarmate de wedstrijd vorderde, werd duidelijk dat de ploeg die het eerst scoorde hoogstwaarschijnlijk in de finale zou staan. Naar het einde toe begonnen er hier en daar gaten te vallen en was er eindelijk wat te beleven, met kansen voor Van Persie, Higuaín (foto), Robben en Rojo. Zonder resultaat, en na negentig minuten was de stand nog altijd 0-0.