Direct naar artikelinhoud

Voetbal Théréau ruilt Charleroi voor Chievo

Cyril Théréau (27) ruilt Charleroi voor het Italiaanse Chievo. De Franse spits moet bij de club uit de Serie A wel nog slagen voor medische tests. “Charleroi en Chievo hebben vandaag een akkoord bereikt”, aldus Théréau op de website van de Karolo’s. “Ik vlieg nu naar Italië om er medische tests af te leggen en mijn contract te tekenen, als alles verloopt zoals gepland.” Théréau speelde de voorbije drie seizoenen voor Charleroi. Daarvoor was hij al eens korte tijd aan de slag bij de Zebra’s (in 2006), het Roemeense Steaua Boekarest (2006-2007) en Anderlecht (2007-2008). De Fransman had bij Charleroi nog een contract voor een seizoen.

Ethische commissie wil Devroe horen

Sportmanager Luc Devroe van Club Brugge komt niet zomaar weg met zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Johan Verbist na Club Brugge-KV Mechelen. De ethische commissie van de Pro League wil hem horen. Een formele klacht is daar uiteindelijk niet voor nodig. De commissie, die over het gedrag van clubleiders waakt, wil van Devroe weten waarom hij zich zo heeft laten gaan. Of er een sanctie volgt, is niet zeker want momenteel is er nog niet duidelijk gedefinieerd welke straffen de commissie kan opleggen. Binnen de Pro League wordt daaraan nog gewerkt. Het is pas de tweede keer dat de ethische commissie in actie komt. Een vorige keer was na een klacht van Charleroi over de ontvangst van het bestuur van Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. De commissie verklaarde zich toen onbevoegd.

Bondsparket onderzoekt klap van Dalmat

Het bondsparket besliste gisteren om een dossier te openen over het incident tussen Clubspeler Wilfried Dalmat en Ghomsi van KV Mechelen. “Vandaag is er overleg en daarna beslissen we of we een sanctie vragen bij het Sportcomité”, aldus bondsprocureur René Verstringhe. Karel Geraerts, die zondag zei op het gezicht van ref Verbist te willen slaan, lijkt ondertussen niet aan een straf te kunnen ontsnappen. “Ik lees in de krant dat hij bij zijn woorden blijft”, zegt Verstringhe. “Dat een mens domme dingen zegt in een emotionele bui vlak na een match kan ik begrijpen, maar daarmee gaat hij over de schreef.” Dalmat en Geraerts riskeren zowel een geldboete als een schorsing.

Formule 1

Hamilton krijgt 350 euro boete voor roekeloos rijgedrag

Lewis Hamilton moet van een rechter in Melbourne een boete van 500 Australische dollar (350 euro) betalen wegens roekeloos rijgedrag. De Britse formule 1-rijder krijgt de sanctie omdat hij op 26 maart in de straten van Melbourne de achterbanden van zijn ‘gewone’ Mercedes had laten spinnen. Na het incident werd Hamilton opgepakt door de politie, die ook zijn voertuig in beslag nam.De ex-wereldkampioen excuseerde zich nadien voor de feiten maar dat baatte niet om een straf voor de rechtbank te ontlopen.