Direct naar artikelinhoud

John Dejaeger snel weg bij Reynaers

BRUSSEL l John Dejaeger, sinds april 2008 operationeel directeur van Reynaers Aluminium, stapt op. "In goede omstandigheden, in onderling overleg en met wederzijds respect", zegt zowel Martine Reynaers, gedelegeerd bestuurder van het familiebedrijf, als Dejaeger. "Het vertrek heeft niet te maken met een sanering", zegt Reynaers, "want we hebben een goed 2008 achter de rug en maakten een goede start in 2009. Misschien vinden we elkaar nog terug."

John Dejaeger maakte in Vlaanderen naam als gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen, maar hij stapte daar op 12 januari 2007 onverwacht op. Medio 2007 vond hij onderdak bij Agfa-Gevaert als consultant voor de grafische divisie om een nieuw beleid te ontwikkelen. Ook daar bleef hij niet lang. In april 2008 tekende hij bij Reynaers Aluminium. Daar rekende Dejaeger naar eigen zeggen op de grote technologische knowhow van het bedrijf, dat een producent is van aluminiumsystemen voor ramen en deuren, gevels, schuifsystemen en zonnewering.

"Ik ben het gewoon voor grote bedrijven te werken", zei Dejaeger gisteren in een korte reactie. "De operationele strategie bij een kmo, weliswaar op weg een groot bedrijf te worden, ligt toch iets anders. De verwachtingen voor de job waren niet gelijklopend. De crisis schept ook kansen en daar hoop ik snel op in te kunnen spelen."

Buiten het zakenleven is John Dejaeger (53) deeltijds hoogleraar aan het departement chemische ingenieurstechnieken aan de KU Leuven.