Direct naar artikelinhoud

De waarheid en alles behalve de waarheid

Eén, zondag 31/3, 20u25

Bart Peeters is terug. Een jaar lang probeerde hij zich thuis in plaats van op het scherm verdienstelijk te maken en hielp hij mee om Alaska TV, het productiehuis van broer en manager Stijn, uit de startblokken te krijgen. Dat leverde het geestige en eigenzinnige Magazinski op en nu ook dit ludiek zondagavondspelletje waarin hij binnen de wondere wereld van de showbizz op zoek gaat naar 'de waarheid en alles behalve de waarheid'.

Samen met zijn twee 'wijsmakers', Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, vertelt hij al dan niet verzonnen verhalen over bekende mensen of exemplaren die bewust of onbewust in de kijker liepen. Daarbij wordt gretig gebruik gemaakt van fragmenten uit de oude doos en van vaak onwaarschijnlijke tv-formats.

Aan twee BV's en het publiek om uit te maken wat gelogen is en wat niet. Per juist antwoord komt er tien euro in een pot. De 'waar' of 'niet waar'-finale wordt gespeeld tussen de kampioen van het publiek en de beste BV. Wint de onbekende medemens dan mag hij met de inhoud van de pot naar huis. Zo niet worden de centen doorgeschoven naar volgende week.

Pretentieloos halfuurtje dat alvast de verdienste heeft, sorry Marcel, ons te verlossen van het infantiele Perfecte koppel.