Direct naar artikelinhoud

Bale steekt Ronaldo voorbij

Het bedrag laat de lezer duizelen. Maar het staat echt in het contract dat Real Madrid en Tottenham op 31 augustus 2013 sloten over Gareth Bale. Die kostte de Spaanse club 99.743,542 euro. Meer dan Ronaldo.

Mogelijk was Real nog 1 miljoen euro extra kwijt aan Bale. Onduidelijk is namelijk of de opleidingsvergoeding voor Bale in het totaal-bedrag is opgenomen. De ware verkoopprijs van de Welshman, die zich bij Tottenham sensationeel had ontwikkeld, is al jaren onderwerp van speculaties. Hoewel Spaanse media hem bestempelden als de man van 100 miljoen, heeft Real altijd volgehouden dat er niet meer dan 91 miljoen euro voor Bale was betaald.

Criminele organisatie

Zo had de club het ook afgesproken met Tottenham, blijkt uit het door de website Football Leaks gepubliceerde contract. Ook bestuurders van de Spurs moesten volhouden dat Bale slechts 91 miljoen had gekost.

Misschien loog Real over de prijs om Cristiano Ronaldo niet voor het hoofd te stoten. De club legde 94 miljoen euro neer om de Portugees in de zomer van 2009 bij Manchester United los te weken. Hij geldt als de snel in zijn ego gekrenkte prima donna van de Madrileense voorhoede.

Dat Bale 8 miljoen duurder uitviel dan de afgesproken prijs van 91 miljoen euro, lag aan de koper. Real koos ervoor om de transfersom van Bale in vier termijnen te betalen. Daarmee kwamen de totale kosten op 99,7 miljoen uit.

Football Leaks laat met de openbaring zien dat de website, hoewel door de Portugese autoriteiten beschouwd als een criminele bende, nog springlevend is.