Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“May wil douane-unie met EU om Labour aan boord te krijgen”

De Britse premier Theresa May zei zaterdag dat hoe langer het duurt om tot een akkoord te komen met Labour over de brexit, hoe minder waarschijnlijk het is dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat.

25 reacties

  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    Er is geen mogelijkheid om én een douane-unie én een eigen migratiebeleid te voeren mbt. unie-inwoners. Tevens is het ook niet mogelijk om eigen handelsverdragen te hebben in een dergelijke constructie. Als die mogelijkheden realistisch worden doordat het mogelijk is voor de UK dan implodeert de EU, daar kun je op rekenen.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    als het dan toch een harde of zachte brexit moet worden, is het veruit het beste om een douane-unie te behouden. Alleen nog maar om alle extreme import- en exporttaksen tegen te houden en alle onnozele grenscontroles.En het allerbelangrijkste is om alle bedrijven, zowel in de EU als in the UK "boven water te houden"
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    @Anna Pauels, de EU heeft geen macht, helemaal niks zelfs. Hoe je erbij komt dat het wel zo zou zijn is me een raadsel. De macht van de EU is er slechts als ALLE lidstaten zaken in eigen parlement goedkeuren, pas dan krijgt de EU macht om zaken op te leggen. Lidstaten hebben allemaal VETO, dus dat de EU ongewild zaken oplegt is een enorme leugen. Iets dat politiekers in eigen land graag misbruiken om hun eigen bedrog te verbergen. De EU is het probleem niet, de lidstaten zelf zijn de rotzakken.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    De EU kan het zich niet veroorloven dat één van de lidstaten de grenzen gaat sluiten voor personen- en goederenverkeer en een zelfstandig migratiebeleid gaat voeren met uitsluiting van unieburgers, want dan gaan anderen dat ook claimen en dat valt de hele Europese economie en de eengemaakte markt op zijn gat. Zeg dan maar dag met het handje naar onze welvaart en economische groei. Het VK moet er ofwel in ofwel volledig uit zo simpel is dat.
  • An Peeters

    5 jaar geleden
    Als ze slim zijn, stappen ze eruit en beven niet voor de bangmakerij en propaganda van de EU. De machtshonger van de EU is oneindig en ze zijn gewoon bang dat als er nog een land uitstapt, hun machtsimperium in duigen valt.