Direct naar artikelinhoud

Clijsters en Wickmayer voelen mee met inactieve Henin

Clijsters reageert begripvol op het nieuws dat Henin dit seizoen niet meer tennist, na haar elleboogblessure in Wimbledon: ‘Het zou zot zijn om het herstel te forceren voor twee toernooien die er niet meer toe doen.’

Clijsters hoopt wel dat Henin er in 2011 weer staat voor de hereniging van het Dream Team: “De Fed Cup nog eens winnen, net als in 2001, zou super zijn.”

In die Fed Cup in april dit jaar tegen Estland ‘ontdooide’ de relatie tussen Clijsters en Henin, nadat die in hun eerste carrière door de sportieve rivaliteit op gespannen voet verliep. Ze beleefden er samen een toffe week, en Clijsters en Henin stuurden elkaar daarna nog af en toe berichtjes. Maar niet dat Clijsters nu op de hoogte is van de blessure van Henin. “Het contact dat ik af en toe met haar heb, heeft weinig met tennis te maken. Ik weet niet hoe het met die arm is. Maar het is natuurlijk jammer voor haar.”

Clijsters, een ervaringsdeskundige qua blessures, toont wel begrip voor de beslissing van Henin om dit jaar niet meer in actie te komen: “Ze neemt beter haar tijd om de blessure goed te laten helen, om er dan volgend jaar weer helemaal te staan.”

De nuchtere vaststelling moet wel pijn doen bij Henin. Terwijl de comeback van Clijsters tot nu toe een echt succes heet, is die van de Waalse veel minder geslaagd. “Ook Justine had goeie resultaten sinds haar comeback”, vindt Clijsters. “Maar natuurlijk moet het frustrerend zijn dat ze nu buiten strijd is. Haar eerste carrière was indrukwekkend. Dan probeer je toch hetzelfde na te streven. Als dat niet altijd lukt, kun je al eens beginnen twijfelen. Maar Justine is iemand die doorbijt. Ze zal hier wel uitkomen.”

Ook Yanina Wickmayer voelt mee met Henin: “Gelukkig heb ik nog nooit een erge blessure gehad. Het zal moeilijk zijn voor Henin. Ze begon net weer haar beste niveau te halen. Ze kan nu wel de conditie blijven onderhouden; fysiek hard trainen is het enige wat ze nu kan doen. Als ze weer mag spelen, zal ze er direct weer staan, net als begin dit jaar bij haar comeback.” (BF)