REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europa akkoord met nieuw uitstel van brexit als May “geloofwaardig plan van aanpak” heeft

De Britse premier Theresa May bezoekt vandaag de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron omdat ze de brexit nogmaals wil uitstellen. May en Merkel zijn het alvast eens over het belang van “een ordelijke brexit”. Dat liet Downing Street weten. May is intussen onderweg naar Parijs, waar ze de Franse president Emmanuel Macron ontmoet. Vanavond belt ze nog met de Belgische premier Charles Michel. In de loop van de avond heeft het Britse parlement alvast ingestemd met het verzoek van May om de brexit uit te stellen.

63 reacties

  • Josse Vos

    5 jaar geleden
    Dit is de (zoveelste) bevestiging van het failliet van de EU. Opdoeken die handel is de beste optie voor ons Europeanen, kost ons altijd teveel geld.
  • eric van der jeugdt

    5 jaar geleden
    En de poppenkast gaat verder.
  • Eddy Jans

    5 jaar geleden
    Waarom nog voor stemmen voor een instelling die zich totaal ongeloofwaardig maakt? Liever geen Europa dan een Europa dat niet in staat is om genomen beslissingen hard te maken.
  • David Wilhelms

    5 jaar geleden
    Welke invloed heeft de Brexit op de handelsregelingen van Europa (met name België) met de Verenigde Staten?
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Pascale devillé 1 als een harde brexit beter is voor de VK waarom vragen zij dan uitstel. 2 de Britten willen kost wat kost geen harde brexit. 3 ze mogen zoveel uitstellen de EU zal niets veranderen aan het akkoord. Dus stop met zever te vertellen. Als je niet weet waarover her gaat.