Direct naar artikelinhoud

Vermaelen onzeker voor Servië na blessure

VOETBAL - Thomas Vermaelen (27) is dé pechvogel van de Amerikatrip van de Rode Duivels. De verdediger van Arsenal keek uit naar zijn eerste basisplaats sinds 13 april en was voorbestemd om 90 minuten te spelen, maar hij viel na 36 minuten al uit met een dijblessure. België-Servië staat voor hem op de helling. Vermaelen deed het overigens uitstekend in Cleveland. Hij won duel op duel, in niets viel het hem aan te zien dat hij matchritme miste. Tot het noodlot toesloeg.

Kompany haalt Jesse De Preter naar BX Brussels

VOETBAL - Het is Kompany menens met BX Brussels, de vierdeklasser die hij twee maanden terug overnam. Nadat hij al Junior Ngalula aanstelde als sportief directeur, strikte de Rode Duivel Jesse De Preter als CEO voor zijn project. Geen onbekende in het voetbal, want De Preter was eerder actief bij Club Brugge en Lierse. "De mogelijkheden van BX Brussels zijn onbegrensd", is De Preter enthousiast. "Nu klinkt het belachelijk, maar op lange termijn willen we Anderlecht naar de kroon steken."

José Mourinho voor vier jaar naar Chelsea

VOETBAL - Volgens de Engelse krant The Sun is het in kannen en kruiken en heeft José Mourinho zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Chelsea, voor een totaal bedrag van 46 miljoen euro. De 50-jarige Portugees zou pas volgende week de pers te woord staan. The Sun citeerde een bron bij de Londense club: "Het is officieel - José zit weer bij Chelsea. Iedereen is in de wolken met zijn terugkeer: club, spelers en fans. We kijken nu al uit naar komend seizoen."

'Van Buyten een jaar langer bij Bayern'

VOETBAL - Volgens het doorgaans goed ingelichte Duitse magazine Kicker zal Daniël Van Buyten (35) nog een seizoen langer bij Bayern München spelen. Daarmee gaat een innige wens van de verdediger in vervulling. Voor Van Buyten betekent dat een achtste seizoen bij de Rekordmeister.