Direct naar artikelinhoud

STVV-KV Mechelen wordt toch herspeeld

Het beroepscomité besliste gisteren dat de wedstrijd tussen Sint-Truiden en KV Mechelen, een wedstrijd van de 20ste speeldag, tóch gespeeld moet worden. Als datum wordt 23 februari vooropgesteld.

Eerder had het sportcomité een forfaitnederlaag uitgesproken in het voordeel van KV Mechelen. STVV ging in beroep en krijgt nu dus gelijk. Het beroepscomité baseert zich op de inspectieverslagen van scheidsrechter Loeman. Daaruit blijkt telkens dat het veld bespeelbaar was, maar alleen door de vrieskou bleven enkele stroken onbespeelbaar. Hij schreef in zijn verslag wel dat de mensen van Sint-Truiden er alles aan gedaan hebben om het veld bespeelbaar te krijgen. “Vreemd”, zegt Fi Vanhoof, de Mechelse sportief directeur. “Als STVV er alles aan heeft gedaan om het veld bespeelbaar te krijgen, waarom werd de wedstrijd dan toch afgelast? Zij maken gebruik van een beschermend zeil, als er dan stroken van het veld bevroren zijn, wil dat toch zeggen dat het zeil te klein is.”

Bij Mechelen wachten ze tot vandaag om een officieel standpunt in te nemen. “Woensdagmiddag staat er een bestuursvergadering gepland en dan zullen we kijken of we deze zaak eventueel voor de evocatiecommissie brengen”, zegt voorzitter Johan Timmermans. “Indien nodig zullen wij al onze juridische mogelijkheden voor het bondsorgaan uitputten, maar naar de burgerlijke rechtbank stappen doen we zeker niet. Zoals het er nu naar uitziet, moeten we niet meer trainen maar alleen nog matchen spelen.”

De kalendercommissie legde al een nieuwe datum vast voor STVV-KV Mechelen: 23 februari om 20.30 uur. Malinwa staat voor drukke tijden, want de komende zes weken heeft het slechts één week dat het midweeks niet aan de bak moet. (KDZ)