Direct naar artikelinhoud

Top of the Pops op de Franse toer

Precies 39 jaar na de allereerste uitzending van Top of the Pops, de wekelijkse hitparade van de BBC, krijgt het programma een Franse versie. Vanaf 8 januari zal het programma wekelijks door de Franse publieke omroep France 2 worden uitgezonden. Hierdoor dikt het lijstje met landen waar een exacte kopie van het originele format wordt uitgezonden, andermaal aan.

Naar goede gewoonte kijkt de BBC ook in Parijs mee over de schouder en waakt streng of er niet gezondigd wordt tegen de uitgangspunten van het programma. Geen probleem voor de Fransen, die, volgens de regels van de kunst, wekelijks presentatrice Ness de belangrijkste hits van het moment aan de kijkers zal laten voorstellen. Zowel Franse als buitenlandse artiesten zullen hun hit, leur tube op z'n Frans, live in de studio zingen.

In Groot-Brittannië vierde Top op the Pops in september zijn 2000ste uitzending. Ook in Vlaanderen en Nederland wordt een eigen versie van het muziekprogramma uitgezonden. Op JIMtv is Nathalie Delporte de gastvrouw, in Nederland is dat Ruud De Wildt. (KV)

Top of the Pops, Ned 2 16.40