Direct naar artikelinhoud

Werkdruk bij zorgverleners steeg met een vijfde

Voor 36 procent van de Vlaamse zorgverleners is de hoge werkdruk problematisch. Het percentage steeg sinds 2004 met een vijfde. Dat leert de werkbaarheidsmonitor van de SERV.

De werkdruk in de zorg- en welzijnssector stijgt de laatste jaren fors. Het aantal Vlaamse zorgverleners dat klaagt over stress, groeide met een vijfde in zes jaar tijd. In 2004 vond 29,9 procent van verpleegkundigen, opvoeders en orthopedagogen "de werkdruk een risico voor de werkbaarheid van mijn job". In 2010 is dat gestegen tot 36,2 procent. Ter vergelijking: in andere sectoren klaagt nu gemiddeld 30,8 procent van de werknemers over te veel druk.

Nog een opvallende vaststelling: bijna de helft van de zorgverleners (45, 6 procent) heeft moeite met het emotioneel belastend werk. Hoewel het percentage licht daalde sinds 2004, geeft de barometer van de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) nog altijd een erg hoog niveau aan. In de andere sectoren heeft maar 17,8 procent problemen met emotioneel zwaar werk.

"Ik vrees dat de situatie nog zal verergeren in de toekomst", zegt Vlaams parlementslid Filip Watteeuw (Groen). "Vooral de werkdruk zal blijven stijgen. In een periode met krappe budgetten wordt de zorgsector echt uitgedaagd. De vergrijzing is daar een belangrijk element in, maar ook de verdere professionalisering." Watteeuw vraagt dat er nieuwe werkmodellen ontwikkeld worden. "Verdere scholing van de werknemers en andere organisatievormen kunnen helpen. Maar ook een herwaarderen van de familiale zorg is belangrijk."

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) is vast van plan om de werkdruk onder controle te houden. "In overleg met de sociale partners is afgesproken om de problematiek in kaart te brengen. Daarnaast hebben we in de sector van de personen met een beperking recent 500 extra tewerkstellingsplaatsen bij gecreëerd, zuiver in functie van de werkdruk. En via imagocampagnes werken we aan een betere instroom in de sector, om zo een antwoord te bieden op openstaande vacatures."