Direct naar artikelinhoud

Goal Mertens volstaat niet voor kwalificatie Napoli

Napoli had hoop. Maar net toen de verlossing nabij was, dankzij een treffer van Dries Mertens, knikte Sergio Ramos twee keer raak op een hoekschop.

Van meet af aan stapelde Real de afvalberg op - zo groot als hier in de buitenwijken van Napels. Hier en daar wat lange ballen, en speculeren op de snelheid van Gareth Bale op zijn rechterflank; meer was het niet.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Insigne naar Hamsik, die in één tijd Mertens bediende. De Belg duwde de bal in de verste hoek (1-0). Een chirurgische afwerking was het. Mertens kende ook nog pech: buitenkantje paal.

Madrid deed het niet veel beter in die eerste minuten na de rust. Tot het per toeval aan een hoekschop geraakte. Sergio Ramos klom boven alles en iedereen uit om de 1-1 staalhard voorbij Reina te koppen. Vijf minuten later: nog eens een corner, nu van de andere kant, en weer deed ie het - weliswaar via de lokken van Mertens (1-2).

Voor zijn dug-out balde Zinédine Zidane de vuisten. Zo slecht voetballen en toch zo vaak ontsnappen in grote wedstrijden; het is nu al meer dan een jaar het handelsmerk van dit Real Madrid onder 'Zizou'.

Jammer voor Dries Mertens, die net als de rest van Napoli in de slotfase tekenen van frustratie toonde.

De ingevallen Morata legde de eindstand (1-3) vast, en met zijn vingertje voor zijn mond legde hij meteen ook San Paolo het zwijgen op.