Direct naar artikelinhoud

'Baywatch': een gruwelijk stuk strandafval

Een hedendaagse Baywatch-film? Geloof ons, u sterft nog liever de verdrinkingsdood dan hiernaar te gaan kijken.

Toegegeven, we hadden niet veel verwacht van Baywatch. Behalve de rode badpakken en de immer goedgemutste David Hasselhoff is er weinig aan de oorspronkelijke tv-serie om nostalgisch over te doen. En toch zakt regisseur Seth Gordon (Horrible Bosses) veel dieper onder onze verwachtingen met een bijna legendarisch slechte film - als je het al een film kunt noemen.

De eerste reddingsactie van het strandwachtteam zet meteen de toon: een volslanke kerel (Jon Bass) zit met zijn stijve jongeheer tussen een strandstoel gekneld en moet bevrijd worden. Gordon vond er niets beter op dan de duidelijk afgelijnde erectie verschillende keren in close-up in ons gezicht te duwen, en te hopen dat we dat grappig vinden. Dit is American Pie op het strand - en we weten allemaal hoe lekker taart smaakt, nadat ze in het zand is gevallen.

Penis van een lijk

Het onnozele maar onschuldige Baywatch krijgt anno 2017 een R-rated zwemvest aangemeten. De fucks vliegen in het rond, en het woord 'lul' valt minstens twintig keer, met een paar eervolle vermeldingen voor 'balzak'. En er wordt gespeeld met de penis van een lijk. Jawel, Seth Gordon is erin geslaagd om een kleuterfilm te maken waar het doelpubliek niet eens mag naar gaan kijken. Zelfs hoofdacteur Dwayne Johnson, normaal altijd goed voor enkele lachbuien, verzuipt in flauwe moppen. Dat ook Pamela Anderson en David Hasselhoff een cameo maken in dit stuk strandafval, is gewoon pijnlijk.

Heel even wordt Baywatch een pure horrorfilm, wanneer op het einde gewag wordt gemaakt van een sequel. Al lijkt dat risico miniem, aangezien de film volledig geflopt is in de VS. Er is dan toch nog gerechtigheid in de wereld. Nu nog Seth Gordon en zijn zes (!) scenaristen aan de haaien voeren, en wij kunnen weer rustig slapen.

Vanaf vandaag in de zalen.