Direct naar artikelinhoud

WindturbinesSuzlon wil resterend belang in Hansen kwijt

Volgens de Indiase krant The Economic Times zou Suzlon zijn resterende belang van 26 procent in het Belgische Hansen Transmissions willen verkopen. Twee private-equity-bedrijven zouden daarvoor kandidaat zijn. Maar een woordvoerder van Suzlon relativeerde het bericht. “Het belang wordt nu niet verkocht, maar een verkoop blijft wel een van de mogelijkheden.”De windturbinefabrikant Suzlon zette het afgelopen kwartaal een onverwachte winst neer van 141 miljoen roepie (zo’n 2,2 miljoen euro). Suzlon profiteerde van de verkoop van 35 procent van het Vlaamse tandwielkastenbedrijf Hansen Transmissions.

AutoverkoopDuitse autoverkoop op laagste peil sinds 1990

In januari is in Duitsland het kleinste aantal nieuwe wagens verkocht sinds de hereniging van het land in 1990. Met ongeveer 181.500 nieuwe auto’s lag het resultaat 4,2 procent onder het al lage niveau van januari 2009. De door de regering-Merkel ingevoerde schrootpremie zorgde in 2009 nog voor een recordverkoop van 3,81 miljoen nieuwe wagens. Omdat de premie sommige Duitsers aanzette tot een vervroegde aankoop van een wagen, verwachten waarnemers voor 2010 negatieve gevolgen voor de autoverkoop.

AutoproductieVW wil grootste autofabrikant worden

De Duitse autobouwer Volkswagen wil de productie tegen 2018 met maar liefst 60 procent opkrikken. Het management van Volkswagen wil met zijn ambitieuze ‘Strategy 2018’ nog voor het einde van het decennium het Japanse Toyota inhalen als de wereldmarktleider.Vorig jaar verkocht Volkswagen wereldwijd 6,3 miljoen voertuigen, goed voor een marktaandeel van 11,4 procent.VW wil ook zijn winstmarge optrekken. De bedrijfwinst moet in de komende jaren oplopen tot 5 procent van de groepsomzet. Volkswagen meldde gisteravond ook dat de autoverkoop in januari 41 procent boven het niveau van een jaar eerder lag. Volkswagen of America verkocht vorige maand 18.019 voertuigen.