Direct naar artikelinhoud

Prins carnaval blijft op zijn troon zitten

Dennis De Wolf en Christophe 'Cali' Corthals hebben de strijdbijl begraven en beslist dat Dennis gewoon prins carnaval van Aalst mag blijven. 'Oijlst carnaval, dààr gaat het om.'

Corthals vocht de uitslag aan, want hij vond dat de stad hem onterecht punten had afgetrokken op de kennisproef over Aalst carnaval. Op een van de vragen antwoordde hij 'Eerste Nacht van de Toezichters'. Fout. Het moest 'Nacht van de Toezichters' zijn. Voor Cali was dat moeilijk om te aanvaarden.

De voorbije week zakten alle nationale media af naar Aalst om verslag uit te brengen van de rivaliteit tussen de twee carnavalisten. Beiden hadden de impact duidelijk onderschat en besloten samen te gaan zitten om een einde te maken aan de mediastorm. "Ik merk dat onwaarheden worden verspreid en discussies worden gecreëerd die er geen zijn. Uiteraard is dit een competitie, maar het mag en zal niet vervallen in een kwalijke rivaliteit", zei Cali. "Oilsjt carnaval is Unesco-werelderfgoed. Het zet de stad internationaal op de kaart. Dat mag niet overschaduwd worden door de discussies."

Cali wil eerstdaags een overleg met de stad om in de toekomst dergelijke problemen te voorkomen.