Een gigantisch zinkgat herstellen? In Japan hebben ze daar twee (!) dagen voor nodig

Je ook al zo geërgerd aan die ene put in het wegdek waar je elke dag over rijdt? Of aan dat scheefgezakte trottoir waar je elke keer je enkel dreigt te verzwikken? Het kan ook anders. In de Japanse stad Fukuoka verdween een kruispunt in een zinkgat, maar 48 uur later was daar niets meer van te merken.

jva

De grondverzakking gebeurde vorige week dinsdag aan een bushalte op een druk kruispunt in Fukuoka. De put ontstond iets na 5 uur ’s ochtends, maar werd de uren daarop steeds groter. Uiteindelijk lag er een enorm gat van 15 meter diep, 30 meter lang en 27 meter breed.

Uiteraard kon dit enorme zinkgat niet blijven liggen. Het dagelijkse verkeer werd geblokkeerd, maar er waren ook problemen met de aanvoer van gas, water en elektriciteit en telefoon- en internetverbindingen. Bovendien was de stabiliteit van de omliggende torengebouwen niet meer gegarandeerd, waardoor ze konden instorten.

Maar Japanners staan bekend om hun efficiëntie en werklust, en dat blijkt nu ook weer het geval. Arbeiders werkten twee dagen lang de klok rond om de put te dempen. Na de nodige veiligheidscontroles, ging het kruispunt stipt een week later terug open.

© AFP

© AP

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer