Direct naar artikelinhoud

Cultfilm 'Eternal Sunshine' krijgt tv-remake

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, een van dé cultfilms uit de vroege jaren 2000, krijgt een eigen televisiereeks. Of ook hoofdrolspelers Jim Carrey en Kate Winslet weer op de kar zullen springen, blijft voorlopig een raadsel.

Veel is er voorlopig nog niet geweten over de remake van Eternal Sunshine of the Spotless Mind, enkel dat de originele producer van de film, Steve Golin, de drijvende kracht achter het project is. Samen met Universal Cable Productions wil zijn productiehuis Anonymous Content de cultfilm uit 2004 omvormen tot een dramareeks voor tv. Niet bij de remake betrokken zijn de originele schrijvers van de film: Michel Gondry en Charlie Kaufman. Maar daar wist Golin al een mouw aan te passen: scriptschrijver Zev Borow - bekend van onder meer Human Target, Chuck en Mad Dogs - zou op dit moment de hand leggen aan een eerste pilootaflevering.

Romantische scifi

Eternal Sunshine of The Spotless Mind is een Amerikaanse romantische sciencefictionfilm waarin we de - in herinneringen gefragmenteerde - (liefdes) geschiedenis van een jong koppel voorgeschoteld krijgen. In een wanhopige poging het leven na hun breuk opnieuw aan te vatten zonder elkaar, besluiten beide de ander uit hun geheugen te laten wissen. Maar dat blijkt buiten de allesverbindende kracht van liefde gerekend.

De film won in 2004 een Oscar voor beste script, en ook leading lady Kate Winslet sleepte er een nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol mee in de wacht. Naast Kate Winslet en Jim Carrey in de hoofdrollen, zaten nog tal van klinkende Hollywood-namen in de originele productie: onder meer Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo en Tom Wilkinson speelden mee.

Eternal Sunshine is overigens niet de eerste cultfilm die een eigen televisieserie krijgt. Ook van The Lost Boys, The Departed en Varsity Blues zijn dramareeksen in de maak.