Direct naar artikelinhoud

PSV zet Belgische jeugdspeler op straat na afdreigen ploegmaat

PSV heeft jeugdspeler Okan Köse (19) op staande voet ontslagen nadat hij een ploegmaat met een mes had bedreigd.

PSV Eindhoven zag zich genoodzaakt om het contract van Köse te ontbinden na een incident van twee weken terug. De club wenste om privacyredenen geen verdere toelichting te geven, maar op diverse websites lekte meer uit. Zo onthulde weekblad Voetbal International dat Köse een ploegmaat met een mes had bedreigd na een wedstrijd met de A1, het Nederlands equivalent van de -19-jarigen. Een verhaal dat al twee weken circuleert op een supportersforum van PSV en dat blijkbaar bevestigd werd.

Volgens het forum zou de eergevoelige Köse een misplaatste grap van zijn ploegmaat Geraldo Antonio niet hebben kunnen appreciëren. Onder de douche zou Antonio tegen het been van Köse hebben geplast. "Ik steek je neer", zou Köse naar verluidt hebben gesneerd. Maar het bleef niet enkel bij woorden. Nadat hij zich had aangekleed, haastte de speler naar zijn auto en keerde met een mes terug. In de kleedkamer zou hij verschillende steekbewegingen in de richting van Antonio hebben gemaakt. Minstens drie ploegmaats zouden nodig zijn geweest om Köse te bedwingen. PSV kon niet anders dan hem op staande voet te ontslaan.

Köse, afkomstig uit het Limburgse Houthalen, speelt al sinds 2005 in de jeugdcategorieën bij PSV. Zijn familie wenste gisteren niet te reageren. Köse zelf verblijft in Turkije, waar hij momenteel test bij topclub Galatasaray.