AP
Volledig scherm
© AP

Wat we nu weten over de brand in de Notre-Dame

In de beroemde kathedraal Notre-Dame in Parijs is gisterenavond rond zeven uur brand uitgebroken. Na uren blussen liet de brandweer rond drie uur 's nachts weten de brand onder controle te hebben. Sinds iets voor 10 uur is het vuur volledig geblust. De exacte omvang van de schade is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat het monument er erg aan toe is: de torenspits is ingestort en het grootste gedeelte van het dak ging in vlammen op. De structuur en twee torens van het gebouw zouden echter behouden zijn. Hieronder een overzicht van alles wat we tot nu toe weten over het Parijse inferno.

69 reacties

  • Rachid Melki

    5 jaar geleden
    Hoe kunnen Franse autoriteiten nog geen 24 uur na de brand er al van uit gaan dat dit een accident was?
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Met stijgende verbazing lees ik de talloze negatieve reacties. Ik ga TVG nog moeten geloven, die onlangs schreef dat onze ongelooflijke zelfhaat een groter gevaar is dan de islamisering. Wees toch eens fier op onze cultuur, mensen. Gelovig of niet gelovig zijn speelt daarbij geen rol. Of beleven we vandaag echt de teloorgang van het Westen? Triest.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Uiteraard is dat vreselijk wat daar gebeurt is. Toch heel bizar. De poppekast kan beginnen. Benieuwd hoelang dit gaat duren alvorens men de oorzaak kent en wat de officiele versie zal inhouden. Benieuwd. Heel benieuwd zelfs. Professionele bedrijven die dergelijke werken doen weten toch wat de risicos zijn van deze heel oude gebouwen vol hout en "schoorsteeneffecten" ...
  • irene van impe

    5 jaar geleden
    Zoals F. Sonnemans, heb ik ook mijn bedenkingen, een paar jaar was er toch al een Peugeot met gaz bussen nabij Notre Dame gevonden. Hier met de werken was het misschien niet moeilijk "een goede ziel" te vinden. Dat men ook aan de Sagrada Familia in Barcelona denkt, ook bedreigd. Met de werken valt het minder op. en de waarheid zal misschien niet bekend geraken.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    In Frankrijk staan er nog genoeg oude eiken. ND terug opbouwen met de houten pinnen enz. In mijn wei staan er honderden eikenboompjes. Na twee jaar zijn ze al een meter hoog. Als ik niet maai... Wie gaat nu ND vergelijken met de duur van twee of drie generaties mensen ? En ik ben athéiste.