© JEFFREY GAENS

© STVV

thumbnail: null
thumbnail: null

Stayen kan wereldrecord “polsen vasthouden” net niet verbreken

Het is de aanwezigen op Stayen vrijdagavond net niet gelukt. Voor de aftrap van de match tussen STVV en Club Brugge probeerden 3.000 supporters van de thuisploeg het wereldrecord polsen vasthouden te verbreken. Ze deden dat om pleeggezinnen te steunen. Jammer genoeg klikte de mensenketting niet overal in elkaar.

fivr

Pleegzorg Limburg had de STVV-fans opgeroepen om het wereldrecord vrijdag samen te breken. Ook Vlaams Minister van Welzijn, Gezondheid en Gezin Jo Vandeurzen was aanwezig om deel uit te maken van “het teken van verbondenheid en steun voor de pleeggezinnen”. De deurwaarders stelden echter vast dat het aantal wel goed zat, maar dat de verbinding tussen de rijen ontbrak.

“We vinden het spijtig dat het niet is gelukt, maar we hopen dat iedereen nu wel weet wat Pleegzorg doet of is”, zegt Ellen Denckens, organisatie directeur Pleegzorg Limburg. “We danken alvast de mensen in Tribune Oost voor hun spontane deelname.”

Pleegzorg Limburg begeleidt 810 kinderen en 48 volwassenen in een pleegzorgsituatie. Maar nog steeds wachten 52 Limburgse kinderen op een nieuw gezin.

De organisatie hoopt het wereldrecord van 2.950 deelnemers later toch nog eens te kunnen verbreken.

Aangeboden door onze partners