Direct naar artikelinhoud
NMBS

Herstellingswerken Brussel Noord op schema: treinverkeer donderdag weer normaal

Herstellingswerken Brussel Noord op schema: treinverkeer donderdag weer normaal
Beeld Tim Dirven

Het treinverkeer rond Brussel verloopt vanaf donderdagochtend als alles goed gaat weer normaal. Dat melden NMBS en Infrabel. De herstellingswerken na de brand in de buurt van het station Brussel-Noord zitten op schema.

Woensdag rijden er opnieuw minder treinen, nadat dinsdagochtend brand was ontstaan in Brussel-Noord. NMBS kondigde eerder op dag aan dat ze tijdens de avondspits vijftien P-treinen wilde laten rijden en enkele IC-treinen hebben extra stops.

De avondspits verloopt normaal, met het aangepast vervoersplan, aldus Infrabel en NMBS. “We bouwen stelselmatig op. Enkele treinen, zoals de IC-treinen naar Antwerpen rijden nog niet”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Infrabel meldt nog dat de herstellingswerken op schema zitten. “We hebben nog heel de dag en nacht nodig voor de nodige herstellingswerken en controles, maar normaal gezien zijn die donderdagochtend afgerond”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Grote hinder in ochtendspits

Vanmorgen was de impact op het treinverkeer groot. In volle ochtendspits reed gedurende anderhalf uur geen enkele trein in of uit de drie grote Brusselse stations. De ellende sleepte de hele dag aan. Tijdens de avondspits werden zowat alle piekuur- en verschillende andere treinen (deels) geschrapt. 

De werkzaamheden om de stroomtoevoer rond het Brussel-Noord volledig te herstellen zijn nog niet afgerond. Infrabel moet vooral kabels vervangen die uitbrandden. Zolang de stroomtoevoer naar de bovenleidingen niet volledig hersteld is, zullen de treinen volgens een beperkte dienstregeling blijven rijden.

De routeplanner van de NMBS zou intussen up-to-date moeten zijn, aldus het bedrijf.