Pascal Ackermann sprint naar tweede ritzege in de Giro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) heeft vandaag een uitgeregende vijfde etappe in de Giro (Ita/WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 140 kilometer tussen Frascati en Terracina, waarin met onze landgenoot Louis Vervaeke de laatste overblijver van een vroege vlucht op 23 kilometer van de streep gegrepen werd, klopte de Duitser in een massasprint de Colombiaan Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). De Fransman Arnaud Démare werd derde, Jenthe Biermans werd met een achtste plaats de beste Belg. Voor Ackermann is het tweede ritzege in deze Giro, eerder sprintte hij in de tweede etappe naar de zege. Dat was toen zijn eerste overwinning in een grote ronde.

Het lokale circuit in aankomstplaats Terracina had geen invloed voor het algemene klassement. De renners moesten dat lokale circuit van goed negen kilometer wel degelijk afleggen, maar de tijden voor het klassement werden al opgenomen bij het overschrijden van de aankomststreep bij de start van dat circuit. De kanshebbers op eindwinst hoefden dus geen risico's te nemen in de laatste negen kilometer van hun rit omdat ze zich niet hoefden te mengen in het nerveuze gedoe van de sprinterstreinen. Primoz Roglic zat in het peloton en dus was het al snel duidelijk dat de Sloveen zijn leidersplaats zou behouden. Simon Yates volgt nog steeds op 35 seconden.

Donderdag wordt de zesde etappe in deze Giro gereden, een rit over 238 kilometer met start in Cassino en aankomst in San Giovanni Rotondo.

Bron: Belga