Treinstaking tijdens Pukkelpop

© lisa van damme

De onafhankelijke spoorvakbond OVS staakt komende zaterdag. De NMBS zal proberen om de hinder voor Pukkelpopgangers zo veel mogelijk te beperken.

syd, mtm

Aanleiding van de staking is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders. Op 27 juli staakte de OVS ook al naar aanleiding van het conflict over vakantiedagen. Toen, ook een zaterdag, reden uiteindelijk drie op de vijf treinen.

Dinsdag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, zonder resultaat. “Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen. NMBS betreurt dit, in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond”, klinkt het bij het spoorbedrijf.

De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat aangeeft te zullen werken een gegarandeerde treindienst uit.

Organisator verwacht gewaarborgde dienstverlening

Volgens de organisator zal de staking voor Pukkelpop geen problemen opleveren. “We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven”, zegt woordvoerder Frederik Luyten. “We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit.”

De festivalorganisatie zal de situatie wel verder opvolgen. “Als organisatie gaan we er alles aan doen om de festivalgangers in optimale omstandigheden naar Pukkelpop te brengen. We zullen de festivalgangers blijven informeren en er op het juiste moment over communiceren”, besluit Luyten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen