© rr

Helikopter boven Mechelen: verdachten opgepakt na inbraak in school

De politie heeft woensdagochtend in Mechelen met de hulp van getuigen twee verdachten opgepakt na een inbraak in een school. Bij de zoekactie werd ook een helikopter ingezet. Heel wat schoolgaande jeugd was daar getuige van.

svh

De politie Mechelen-Willebroek kreeg woensdagochtend om iets voor 7u een melding binnen van een inbraak in campus Caputsteen van het Busleyden Atheneum in de Caputsteenstraat, in de volksmond beter bekend als het Lyceum. “Iemand van de school had twee personen opgemerkt in het gebouw. Personeel kon een van hen staande houden tot onze aankomst”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie.

De andere verdachte sloeg op de vlucht. De politie bracht met verschillende ploegen een zoekactie op gang. “Daarbij hebben we ook de steun gekregen van een helikopter van de federale politie. Even later konden onze mensen de tweede verdachte vatten in de Sint-Rumoldusstraat”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Bij de inbraak zou een som geld zijn buitgemaakt. De twee verdachten zijn tieners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER