Direct naar artikelinhoud
Prince

Heruitgave Prince-album ‘1999’ met 35 nieuwe songs

Prince stierf in 2016 en werd net geen 58 jaar.Beeld RV

En toen was er de volgende Prince-heruitgave: 1999, het doorbraakalbum van de Purple Rain-zanger, ligt vanaf 29 november in de rekken in drie verschillende luxe-uitgaves. Samen met de hits Little Red Corvette en Delirious worden 35 nieuwe, nooit eerder uitgegeven nummers uitgebracht.

Het kan. Een nog uitgebreidere heruitgave van Prince-hits. Na een luxe-editie van Purple Rain, Piano & a Microphone 1983 en de Originals-collectie komt eind november een luxe-editie van het album 1999 uit. Het dubbelalbum, wat toen dé doorbraak voor Prince betekende, krijgt er 35 nooit eerder uitgebrachte songs bij, waaronder 23 studio-opnames. “Met letterlijk duizenden uren aan studio- en livemateriaal is er geen tekort om uit te kiezen”, klinkt het bij het Amerikaanse Variety.

Fans kunnen binnenkort kiezen uit drie opties: een Super Deluxe Editie, bestaande uit tien lp’s en een dvd, een Deluxe Editie met twee cd’s of vier lp’s met download en streamingmogelijkheid of een standaardversie met één cd of twee lp’s met download en streaming. 

De dvd in de Super Deluxe Editie is een volledige, nog niet eerder uitgebrachte concertfilm die opgenomen is tijdens de Prince’s Houston Summit show in 1982. Daarnaast bevat deze editie een complete live-audioperformance van de 1999-tour. De volledige heruitgave is afgewerkt met ongeziene handgeschreven notities van Prince himself  samen met zeldzame foto’s van Allen Beaulieu, zijn fotograaf begin jaren ‘80.