Bever duikt op in Albertkanaal in Zandhoven

De brandweer Zone Rand, post Zandhoven, kreeg woensdag een ongerust telefoontje van enkele mensen aan het watersportgebied van Oelegem. Daar was een bever gesignaleerd in het Albertkanaal. Het beestje, dat mogelijk kwam uit het natuurgebied in Viersel, raakte niet meer op eigen houtje uit het water.

jtp

Bevers leven natuurlijk wel langs en in het water, maar het zijn geen beestjes die constant kunnen blijven zwemmen. “En dat was in dit geval het probleem”, legt luitenant Johan Smit van de brandweer in Zandhoven uit. “Door de betonnen boorden aan de rand van het Albertkanaal had de bever geen vluchtweg meer naar het droge.”

“Daarom stuurden we een ploeg ter plaatse. De bever was echter heel mensenschuw en ontweek de brandweer telkens, ondanks onze pogingen om die te redden”, klinkt het. “Daarom pasten we onze tactiek aan.” De brandweer dreef de bever naar de rand aan de jachthaven van VVW Kempen in Massenhoven, waar iemand de ijzeren steiger in het water had neergelaten.

Daar kon de bever inderdaad op het droge klimmen. Het beestje begon zich spontaan te wassen en verdween nadien opnieuw in de natuur.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER