Torra en zijn regering bij het standbeeld van de Catalaanse jurist en politicus Rafael Casanova i Comes in Barcelona.
Volledig scherm
Torra en zijn regering bij het standbeeld van de Catalaanse jurist en politicus Rafael Casanova i Comes in Barcelona. © EPA

Spaans volkslied galmt door Barcelona wanneer Catalaanse regering eigen hymne inzet tijdens herdenkingsmoment

Een plechtig herdenkingsmoment ter gelegenheid van de nationale Catalaanse feestdag in Barcelona is vanmorgen verstoord toen het Spaanse volkslied luid over het plein galmde waar onder anderen de premier van de regio, Quim Torra, net de Catalaanse hymne (Els Segadors) begon te zingen. 

6 reacties

  • Tanto Monta

    5 jaar geleden
    Joris.de ruptuur met Spanje uitroepen na een illegale referendum. Daarmee de rechten schenden van de mensen die wel de wet respecteren en in hun land willen blijven wonen zonder te moeten verhuizen..Feiten genoeg?
  • Joris Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    Dirk vangossum : en welke criminele feiten hebben ze dan wel gepleegd ?
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Kleine nuance, Dirk: separatisten zijn mensen die beter ZIJN dan de anderen. Zonder Vlaanderen geen Wallonië, en zonder Catalonië zou Spanje ook veel armer zijn. En referendums zouden moeten de grondwet kunnen veranderen, want in een echte democratie ligt de macht bij het volk en niet bij de wetmakers.
  • joseph kellens

    5 jaar geleden
    Weer n pracht voorbeeld dat de EEG een utopie is.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Resolutie 1514 van de Verenigde Naties: Art.2: alle volkeren hebben recht op zelfbeschikking Art.3: politieke, economische, sociale,... onvoorbereidheid mogen nooit de reden zijn om onafhankelijkheid te weigeren. Art.4: elke gewapende actie of repressie tegen de afhankelijke volkeren moeten stoppen zodat ze hun onafhankelijkheid kunnen bereiken.