Direct naar artikelinhoud
Burger King

Vegetarische Slager levert hamburger voor vleesloze Rebel Whopper van Burger King

Burger King brengt de vegetarische hamburger ‘Rebel Whopper’ op de markt.Beeld AFP

Burger King lanceert vanaf vandaag de vegetarische Rebel Whopper. Daarvoor werkt de fastfoodketen samen met de Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2.500 restaurants in 25 Europese landen, waaronder België. Dat bevestigt de woordvoerder van Burger King aan HLN.

en

De Rebel Whopper bestaat uit soja, tarwe, olie en kruiden. Deze variant is niet beschikbaar op de Amerikaanse markt. Daar blijft Burger King vegaburgers verkopen van het uit Californië afkomstige Impossible Foods. Die burger, de Impossible Whopper, is niet goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie omdat deze genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat, zo meldt persbureau AP. 

Volgens David Shear, baas van Burger King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is de Vegetarische Slager “de best denkbare partner” voor deze “uitrol in Europa”. De Vegetarische Slager werd in 2007 opgericht door Jaap Korteweg. Hij verkocht zijn bedrijf eind 2018 aan multinational Unilever. Producten van de Vegetarische Slager liggen in meer dan 4.000 winkels in zeventien verschillende landen in de schappen.

De vegetarische hamburger is onder meer te koop in ons land, Nederland, Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen.