Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Had de Queen een affaire? ‘Suggestie is smakeloos en compleet ongefundeerd’

Volgens het nieuwste seizoen van ‘The Crown’ zou koningin Elisabeth II een affaire hebben gehad met haar jeugdvriend Lord Porchester.Beeld WireImage

Net zoals in de eerste twee seizoenen zoomt ook het derde seizoen van successerie The Crown, vanaf zondag te zien op Netflix, in op de affaires van de Britse koninklijke familie. Bijzonder deze keer is dat de Queen zelf een overspelige hoofdrol heeft. In de serie wordt ze gelinkt aan haar horse racing manager – de man die zich ontfermt over de koninklijke stallen – en jeugdvriend Lord Porchester.

Is de fictie gebaseerd op de werkelijkheid en had koningin Elisabeth II effectief een affaire met ‘Porchie’, zoals hij in The Crown liefkozend wordt genoemd? Buckingham Palace geeft naar aloude gewoonte geen commentaar. De gewezen persverantwoordelijke van de Queen, Dickie Arbiter, deed dat wel tegenover The Sunday Times. Hij noemt de suggestie “smakeloos en compleet ongefundeerd”.

Als er iemand nooit naar een andere man heeft gekeken, dan zal het de Queen wel zijn, betoogt Arbiter. Volgens The Sunday Times bleef de 93-jarige Elisabeth, die in 1947 huwde met prins Philip, in elk geval bevriend met Lord Porchester tot zijn dood in 2001. De koninklijke racepaarden worden vandaag gemanaged door zijn schoonzoon.