Els Clottemans.
Volledig scherm
Els Clottemans. © rv

Els Clottemans mag gevangenis niet verlaten: “Wellicht omdat ze niet wil bekennen”

Els Clottemans (35), tot 30 jaar cel veroordeeld voor de zogenaamde ‘parachutemoord’, mag de gevangenis overdag dan toch niet verlaten. Dat besliste de strafuitvoeringsrechtbank (SURB) deze voormiddag in Gent. Clottemans had gevraagd om overdag een opleiding te kunnen volgen en enkel te moeten overnachten in de gevangenis. Volgens Jef Vermassen, de advocaat van de familie van het slachtoffer, is Clottemans’ verzoek wellicht mee afgewezen, omdat ze niet wil bekennen.

140 reacties

  • Lode vleminckx

    4 jaar geleden
    Ik ken het para wereldje zeer goed en vind het samen met veel insiders nog steeds een rare zaak. Feit is waarom zou ze bekennen als ze blijft volhouden, dat ze het niet deed.
  • sonja d.

    4 jaar geleden
    Waarom leren die niet terwijl ze in de gevangenis zitten? Via internet lessen volgen en voor de examencommissie komen. Ze hebben daar jaren gezeten en als ze gaan vrij komen moeten ze op cursus (als stempelende? cfr Lelièvre). Welk diploma hadden ze en is daar geen werk meer in te vinden? Als je daar 10 jaar zit, kan je al een universitaire master hebben gehaald!
  • Jan Delafontaine

    4 jaar geleden
    Een mentaal zwakkere persoon, daar durven ze zich op af te reageren, de rechtbanken. Terwijl echte criminelen continue strafvermindering of zelfs in de meeste gevallen geen straf krijgen.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Persoonlijk zou ik nog veel liever wegrotten in mijn cel dan iets te bekennen dat ik niet gedaan heb. Nooit ofte nimmer zou ik bekennen al binden ze mij in een vierspan. Never.
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    Ze gaan haar chanteren om een bekentenis eruit te krijgen, maw een gedwongen bekentenis. Wat is dat waard? Niets. Totaal niets. We weten allen dat de werkelijke moordenaar niet gevat is en veijuit is gegaan dankzij connecties en vooral Vermassen.