Mevrouw Praline te zien in Samson & Gert-clip ‘Allerlaatste liedje’

Het allerlaatste liedje heet het – jawel – laatste liedje dat Gert Verhulst (51) opgenomen heeft met Samson. Voor de videoclip zijn nog eens alle vaste personages opgetrommeld en werd er in het archief gedoken. Ook Mevrouw Praline, wijlen Ann Petersen, zal er op die manier nog eens bij zijn.

eadp

“Dit is het allerlaatste liedje dat we zingen met elkaar.” Dat is de allereerste zin uit het laatste nummer dat de personages uit Samson & Gert in de huidige opstelling met elkaar zingen. Voor de bijhorende clip werden de vaste personages weer opgetrommeld: Walter Van De Velde als Octaaf De Bolle, Koen Crucke als Alberto, Walter De Donder als meneer De Burgemeester en uiteraard Gert Verhulst en Samson.

In de clip zijn de acteurs niet alleen te zien zoals ze er vandaag uitzien, maar verschijnen er ook fragmenten uit hun eerste afleveringen. “Dat was een verrassing voor me”, zegt Walter De Donder. “Is dat schrikken, zeg. Dan zie je wat tijd met de mens doet. Je ziet er wel wat anders uit: 30 jaar ouder, 30 kilo zwaarder waarschijnlijk.” (lacht)

Afscheidsshows

Een van de personages die op de achtergrond haar opwachting maakt, is mevrouw Praline, gespeeld door wijlen Ann Petersen. Een emotionele terugblik, ook voor de acteurs. “Die archiefbeelden van ons moeke… Ik vind het nog altijd jammer dat ze er niet meer is”, zegt Walter Van De Velde, die haar zoon Octaaf speelt. Ook Gert Verhulst heeft mooie herinneringen aan Petersen. “Toen ze in 2003 overleed, was ze nog actief als mevrouw Praline. Dat was toch een van de minder leuke momenten uit dertig jaar Samson & Gert. Nu kijk je daar opnieuw naar en is dat geen verdriet dat je overvalt, maar meer een glimlach van alle goede herinneringen die we aan haar hebben. Haar kennende denk ik dat ze vooral zou willen dat we ons amuseren en met een goed gevoel aan haar terugdenken. En dat is zeker het geval.”

Het nummer, dat ook als bonustrack 101 is opgenomen in de cd-box 30 jaar Samson & Gert, komt uit op 27 november. De clip volgt op 29 november. Voor de Samson & Gert Afscheidsshows zijn er intussen al 100.000 tickets verkocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER