Direct naar artikelinhoud
Justitie

Geschrapte advocaat die tientallen klanten voor miljoenen oplichtte, geeft weer juridisch advies

Advocaat Marc G. zat maandenlang in de gevangenis.Beeld rr

‘Meester-oplichter’ Marc Gadisseur begint een nieuwe carrière. De geschrapte advocaat prijst zichzelf op websites aan als juridisch adviseur met 30 jaar ervaring. De advocaat werd in januari dit jaar gearresteerd en zat maanden in de  gevangenis op verdenking van oplichting van klanten voor ongeveer 12 miljoen euro. 

Het nieuws over de herlancering van Marc Gadisseur werd donderdagmorgen bekendgemaakt door Gazet Van Antwerpen. Gadisseur wil er zelf geen commentaar over geven. Zijn advertenties op websites zoals freelancenetwerk.be laten geen twijfel bestaan over zijn ambities. 

De advertentie luidt: Marc G., regio Kapellen: “Ruime beroepservaring van meer dan 30 jaar in het juridische veld. Beroepskennis inzonderheid in allerlei rechtsdomeinen, met uitzondering in fiscaliteit en maritiem recht. Ik ben op zoek naar nieuwe uitdagingen, met competitief karakter.”

Dat Marc Gadisseur op zoek is naar nieuwe uitdagingen doet het ergste vrezen. De voorbije 30 jaar heeft hij tientallen klanten opgelicht. Bij erfenissen en verzekeringskwesties pikte Gadisseur het geld in van zijn klanten. De betrokkenen schatten het bedrag dat hij zou hebben verduisterd op 12 miljoen euro. Ook in het jarenlange dispuut over schadevergoedingen na de overstromingen in Merksem zou hij geld van slachtoffers achterover hebben gedrukt. 

Met dat gestolen geld leidde Gadisseur een luxeleven met een motorjacht in Spanje, een villa op Mallorca, een villa in Kapellen, een appartement in Knokke en enkele dure wagens zoals zijn Maserati. 

De Orde van Advocaten schrapte begin dit jaar Marc Gadisseur en ook zijn zoon als advocaten.