Westerlo verbreekt contract met Emenike al na minder dan twee maanden

1B-club Westerlo heeft donderdag meegedeeld een einde gemaakt aan de samenwerking met aanvaller Emmanuel Emenike. De 32-jarige Nigeriaan streek half september met de nodige adelbrieven neer in 't Kuipke, maar kwam slechts tot 149 minuten, verspreid over vijf wedstrijden, voor de Kemphanen. Scoren deed hij niet.

"Emmanuel Emenike en KVC Westerlo hebben in onderling overleg besloten hun samenwerking te beëindigen", legde de club uit in een persbericht. "Ondanks de vele geleverde inspanningen die partijen in de beste verstandhouding leverden, kon de speler niet op het niveau gebracht worden dat beide partijen voor ogen hadden. In die omstandigheden was het aangewezen om met een goed gevoel de overeenkomst te beëindigen. KVC Westerlo bedankt Emmanuel voor de keuze en het vertrouwen in de club en de speler wenst de club te bedanken voor de mogelijkheid die hem geboden werd.” De 37-voudige ex-international (negen goals) had een contract tot het einde van het seizoen bij Westerlo.

Emenike speelde in het verleden voor onder meer Karabükspor, Fenerbahçe, Spartak Moskou, Al-Ain, West Ham United en Olympiacos. Hij zat al een jaar zonder club voor hij onderdak vond bij Westerlo.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL