Drugsverslaafde uit Izegem krijgt 24 maanden cel omdat hij vriend liet sterven aan overdosis

© Shutterstock

Een vijftiger uit Izegem is veroordeeld tot 24 maanden effectieve celstraf omdat hij de hulpdiensten niet belde toen zijn vriend een overdosis drugs nam. Hij liet de 27-jarige man twee dagen liggen in zijn appartement.

jvh

De feiten dateren van december 2017. De twee mannen verbleven in een psychiatrische instelling in Menen. Rond Kerstmis mochten ze een weekend naar huis. Ze stapten meteen een winkel binnen om grote hoeveelheden alcohol in te slaan, die ze op de trein opdronken. Ze kochten ook heroïne en cocaïne, die ze later in het appartement van de vijftiger in Izegem zouden gebruiken. Maar kort nadat het slachtoffer cocaïne had genomen, zakte hij voor de voeten van zijn vriend in elkaar.

Volgens het openbaar ministerie greep hij niet in, maar gebruikte hij zelf de resterende drugs van het slachtoffer. Pas twee dagen later vertelde hij aan een kennis dat er op zijn appartement een man overleden was aan drugs en dat die daar nog altijd lag. Daarop belde die persoon de hulpdiensten.

De deskundige meende dat het overlijden kon vermeden worden als de Izegemnaar op tijd had ingegrepen. Volgens zijn advocaat besefte de drugsverslaafde man niet dat zijn vriend in nood was. “Hij leeft van shot naar shot, het had evengoed omgekeerd kunnen zijn.” Maar die bewering werd woensdag niet gevolgd door de Kortrijkse strafrechter. Ze veroordeelde de beklaagde tot 24 maanden effectieve celstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen