Direct naar artikelinhoud
Grammy Awards

Soulwax-remix genomineerd voor Grammy Award

SoulwaxBeeld Joris Casaer

Woensdag werden in de Verenigde Staten de nominaties voor de Grammy Awards bekendgemaakt. De Amerikaanse zangeres en rapster Lizzo kreeg maar liefst acht nominaties achter haar naam, en ook onze landgenoten David en Stephen Dewaele, aka Soulwax, maken kans op een prijs. 

, en

David en Stephen Dewaele werden genomineerd in de categorie best remixed recording voor hun remix van ‘Work It' van Marie Davidson. Bij ‘Eva De Roo’ op Studio Brussel reageerde Stephen op het nieuws: “Het is heel bizar. Ik kreeg allemaal sms’en van mensen uit Amerika. We dachten dat het een grapje was, maar het blijkt echt", vertelde hij. “Ik ben al twintig minuten aan het bellen met mensen. Het is onwezenlijk.” Het is de eerste keer dat Soulwax genomineerd wordt voor een Grammy. 

LizzoBeeld ANP

Lizzo topfavoriete

Bij de andere nominaties heeft Lizzo veruit de beste kaarten. Met haar acht nominaties is de Amerikaanse rapster de grote favoriet voor de Grammy Awards, die op 26 januari in Los Angeles worden uitgereikt. Lizzo, die afgelopen jaar haar grote doorbraak beleefde met singles als Juice, Truth Hurts en Good as Hell, is genomineerd in de vier grote categorieën: Record of the Year, Album of the Year, Song of the Year en Best New Artist. 

Ook zangeres Billie Eilish valt die eer te beurt. Zij is in totaal zes keer genomineerd, net als rapper Lil Nas X. Andere artiesten met meerdere nominaties zijn onder anderen Ariana Grande en H.E.R. met ieder vijf kansen.

De Grammy Awards worden ook wel eens de "Oscars van de muziek" genoemd. Ongeveer 13.000 leden van de Recording Academy beslissen over de nominaties en over de laureaten van de muziekprijzen, die in meer dan tachtig categorieën worden uitgereikt. De Grammy Awards worden op 26 januari 2020 uitgereikt in Los Angeles. De ceremonie wordt geleid door zangeres Alicia Keyes.