N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys.
Volledig scherm
N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys. © BELGA

N-VA-ondervoorzitter Parys: "Sleutel regeringsvorming ligt bij CD&V en Open Vld"

De sleutel voor de vorming van een nieuwe federale regering ligt bij CD&V en Open Vld. Dat heeft N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys gezegd in De Ochtend op Radio 1. "Zij kunnen kiezen voor het paars-groene verhaal dat (informateur) Paul Magnette wil schrijven, of daarentegen voor een centrumrechtse coalitie kiezen die wél een Vlaamse meerderheid heeft."

86 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke, Bourgeois zei enkele maanden geleden het volgende : 'Het belang van de partij gaat boven alles'. Iets wat ik al weet sinds de oprichting van N(V)-Blabla. U heeft het toch over de afgelopen 20 jaar hé? In tegenstelling tot u, voel ik mij niet geroepen om eender welke partij (dus ook niet SPa) te verheerlijken.
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    De N-VA kent maar en woord en dat is WE zijn de grootste partij en wat heeft die onbekwame partij al teweeg gebracht nog niets ge ziet kan nog geen regering in elkaar steken
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    cD&v -“Paars-geel blijft onze basisoptie”- begint het langzaam te begrijpen. Of wordt de paniek voor de volgende afstraffing té groot. Of spelen ze hun ultieme tsjeven-kaart uit.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Waarom zegt nva niet dat de sleutel bij hunzelf ligt? Je kan ook even goed zeggen dat de sleutel bij PVDA ligt of bij MR. Dus Parys speelt gewoon het verwachte spel.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Die wafelijzerpolitiek heeft ons bijlange niet gekost wat die opsplitsing in gewesten ons gekost heeft, jan Meclot. Eens een scheepslift en een hellend vlak om de Walen te sussen. Maar ondertussen stond wel 80% van de economische infrastructuur in Vlaanderen. Werden de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent uitgebouwd. Kwam er een verlieslatende luchthaven bij in Oostende. Werd Vlaanderen doorkruist met snelwegen. Onze schuld is er gekomen na het Egmontpact in 1977 en de deelregeringen.